به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، حجت الاسلام والمسلمین حسن درویشیان در دیدار منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با تاکید بر توجه به ارزشهای انقلاب اسلامی در دانشگاهها اظهار داشت: دانشگاه باید مکان تربیت انسانهای متخصص و متعهد به ارزشهای اسلامی، انقلابی و پایبند به وطن باشد. آموزههای ما در اسلام آنقدر غنی و متناسب با نیازهای بشر است که ما را در مقابل آموزههای غربی و سکولار از جمله سند ۲۰۳۰ بینیاز میکند.
وی افزود: توجه به مراکز علمی و دانشگاهی از جمله موارد مورد اعتنای آیتالله رئیسی در دوره تحولی قوه قضائیه است و بر همین اساس در سازمان بازرسی کل کشور نیز نگاه ویژهای به این حوزه برای همکاری، تعامل و پیگیری تکالیف بر عهده این وزارتخانه داریم و همواره رویکرد ما، پیگیری برای حل مشکلات، شناسایی و رفع آسیبهاست.
عضو شورای عالی قوه قضائیه با بیان اینکه قرار بود با ایجاد مرکز ملی مهارت، «دانشگاه جامع علمی و کاربردی» و «مراکز فنی و حرفهای» ادغام شوند، گفت: یکی از نیازهای جدی امروز کشور، موضوع مهارت است. تعداد قابل توجهی فارغالتحصیل به خصوص در مقاطع تحصیلات تکمیلی داریم اما بعضاً به علت فقدان مهارت و با وجود زمینههای مختلف اشتغال، نمیتوان از آنها استفاده کرد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: عنوان دانشگاه جامع علمی و کاربردی، بسیار کامل و مناسب است اما در عمل به هدف تأسیس دانشگاه نرسید و بعضاً به مرکز ارائه مدرک تبدیل شده و نیازمند افزودن مهارت در این بخش هستیم.
حجت الاسلام و المسلمین درویشیان با اشاره به مستثنی شدن مؤسسات علمی از قوانین عمومی در ماده یک قانون احکام دائمی به دلیل اهمیت و تسریع در امور علمی و دانشگاهی تاکید کرد: این موضوع نباید موجب شود مصوبات هیئت امنا خلاف قوانین و مقررات عمومی باشد. متأسفانه تعدادی از مصوبات خلاف قانون بود که در دیوان عدالت اداری ابطال شد.
وی تصریح کرد: آسیبهایی در مصوبات هیئت امنای دانشگاهها وجود دارد که بعضاً جزیرهای و محلی تصمیمگیری میشود و گاهی نیز شاهد هستیم در جهت تأمین منافع برخی افراد، تصمیماتی اتخاذ شده که لازم است آسیبهای این حوزه را رفع کرد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به تکثر و تعدد انواع دانشگاهها گفت: تعدد و این حجم از دانشگاهها و واحدهای آموزشی که بعضاً از کمترین شاخصهای استاندارد نیز برخوردار نیستند، یک آسیب است و باید در این مسئله تجدید نظر صورت بگیرد.
عضو شورای عالی قوه قضائیه اظهار داشت: برای اینکه از ظرفیت اعضای هیئت علمی بیشتر استفاده شود، آنها از قانون تصدی بیش از یک شغل مستثنی شدهاند اما این مسئله بدین معنی نیست که برخی از آنها سه و یا بعضاْ چهار شغل داشته باشند. مگر یک فرد چقدر وقت دارد که تا بتواند برای هر سه، چهار مسئولیت وقت لازم را اختصاص بدهد؟
وی با تاکید بر کاربردی بودن تحقیقات و پژوهشها اظهار داشت: پژوهشها باید به گونهای باشد که مشکلی از مشکلات کشور را برطرف کند. ما در حوزههای کشاورزی، صنعتی و خدماتی با مشکلاتی مواجه هستیم و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودهاند باید فاصله صنعت و دانشگاه کم باشد تا برای حل نیازها و موانع به پژوهشهای دانشگاهی مراجعه شود، نه اینکه به تعداد مقالات در مجلات خارجی و یا داخلی دلخوش باشیم و توجه نداشته باشیم که آیا این پژوهشها کاربردی برای ما دارد یا خیر.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: نقشه جامع علمی کشور نیز مورد تاکید رهبری معظم انقلاب است و ما انتظار داریم بیشتر پیگیری شود.
حجتالاسلام و المسلمین درویشیان اقدامات حوزه وزارت علوم در راهاندازی سامانه استعلام مدارک تحصیلی و پایگاه جامع مدارک تحصیلی را از جمله اقدامات خوب برشمرد و افزود: اگر برای تکمیل دادههای این سامانهها با کاستیهایی روبرو هستید، حتماً پیگیری خواهیم کرد.
منصور غلامی نیز در خصوص وضعیت تولید علم در کشور، سوق دادن امور پژوهشی به مسائل کاربردی، ساماندهی آموزش عالی، ساماندهی دانشگاههای متعدد، استفاده از ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان، مراکز رشد در دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری ارائه کرد.
در این دیدار حجتالاسلام عربانصاری سرپرست معاونت نظارت و بازرسی امور فرهنگی و اجتماعی و غلامرضا خدادادی بازرس کل امور آموزشی و پژوهشی سازمان بازرسی کل کشور عبدالرضا باقری قائم مقام وزیر و علی خاکی صدیق معاون آموزشی این وزارتخانه نیز حضور داشتند.
نظر شما